In deze meditatie reizen we in kleur of klank door de chakra’s van het fysieke lichaam. Ieder chakra is verbonden met de organen van het bijbehorende lichaamsdeel.


Energiecentrums en hun onderlinge verbindingen.


1e .  Basis - wortel - chakra - kleur rood.

Staat voor verbinding met de aarde, is het overleving chakra van veiligheid  en is direct verbonden met de bijnierschors en de geslachtsklieren.


2e.    Sacraal - of Navel - chakra - kleur oranje  is gelegen vlak onder de navel en is het centrum van je gevoelens, verbondenheid met anderen, seksualiteit, zachtheid, levensvreugde. Dit chakra is verbonden met de bijnierklier en zorgt voor de adrenaline huishouding. 


3e.    Zonnevlecht - solarplexus - chakra - kleur geel.

Dit chakra bevindt zich tussen de onderkant van je ribben en de navel, is verbonden met de cellen van de alvleesklier-productie van de insuline. Op fysiek niveau is het verantwoordelijk voor het gehele spijsverteringssysteem, maar ook voor ons vegetatieve zenuwstelsel. Verbonden aan angst, macht, handelen vanuit innerlijke harmonie - transformatie.


4e.    Hart - chakra - kleur - groen.

Is verbonden met de thymusklier en bijschildklier en regelt hetimmuunsysteem. Het Hartgebied - het geven van liefde en ontvangen, medeleven, gevoel voor vrede. Het is de Antakarana de brugfunctie naar de hogere aura’s en naar de lagere aura’s.


5e.    Keel - chakra - kleur - hemelsblauw.

Bevindt zich ter hoogte van de schildklier, gebied van longen, halswervelkolom, kaken en oren. Communicatiecentrum, horen van energie, creativiteit, zelf-expressie, ontvangen, doorgeven, ordenen.


6e.    Voorhoofd - derde oog - chakra - kleur - indigo.

Dit chakra bevindt zich tussen de wenkbrauwen op het voorhoofd en is verbonden met het de hypofyse en met de kleine hersenen. Op fysiek niveau horen hierbij: de oren,neus,ogen,gezicht en hoofd en het fijne motoriek van ons spierstelsel. Helderziendheid en het begrijpen van de kosmische samenhang. Visualisatie,verbeeldingskracht,in breder perspectief kunnen zien.


Healing-Praktijk

Chakra meditatie

chakra meditatie

Praktijk voor Bewustzijn & Groei

7e.     Kruin - chakra - violet.  

Bevindt zich onder het schedeldak en is verbonden met de hypofyse en met de voorste kwabben van de klier van het hersenaanhangsel en verbind de mens met zijn spiritualiteit.

Het helpt toegang te krijgen tot het kosmisch bewustzijn.

Centrum van zuiver kunnen weten, eenheid, vertrouwen, zelfvertrouwen, grenzen verleggen.


Hand - chakra,s - en overige chakra,s.

Om creatieve energie op het fysieke niveau te manifesteren.

Expressie geven aan jezelf middels muziek, kunst, healing, schrijven, genezen en vormgeven met je handen.